#

Sunt de acord cu Termenii și condițiile și am citit
și sunt de acord cu Politica de confidențialitate.

[wpgdprc "By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website."]

Programează-te

Trimite-mi un mesaj și spune-mi despre ce e vorba.

Sună-mă:
0721 280 866

Trimite un e-mail:
[email protected]

Terapia Copilului/Adolescentului

Informații
generale

Prețuri începând cu 99 L

Psih.: Olivia Frățilă, Psih. Clin.

Când: lun-vin, 8-19

Unde: Sediul Central Mind Therapy

De ce psihoterapia copilului/ adolescentului?

Deoarece copilul/adolescentul se întâlnește cu lumea din jurul său mai degrabă la nivel experiențial, decât la nivel cognitiv.  Prin joc copilul își exprimă experiențele și sentimentele. Dezvoltarea experiențială prin intermediul jocului duce la formarea fundamentului stilului cognitiv din perioada adultă. Mulți copii care au suferit abuzuri sau traume de orice natură, care au experimentat divorțul părinților sau moartea cuiva apropiat pierd oportunitatea jocului în timpul copilăriei și implicit dezvoltarea în stadiul corespunzător de dezvoltare.

De ce se întâmplă asta? Pentru ca majoritatea timpului ei sunt ocupați cu încercarea de a se proteja emoțional sau fizic sau încearcă să își rezolve experiența traumatică.

Dacă realitatea amintirilor traumatice pătrunde în conștiința copilul, acesta este inundat de emoții care duc la incapacitarea lui. În absența intervenției terapeutice, atunci când aceștia vor deveni adulți, părți esențiale ale caracterului lor vor fi absente.

Află mai mult

Psihoterapeutul  pune accentul atât pe contextul familial ca origine a dificultăților, cât și pe copil/adolescent în lucrul individual.

Psihoterapia copilului cuprinde doua părți, evaluarea și formularea dificultăților și lucrul terapeutic în sine.

Evaluarea inițială, generală, a copilului se realizează în contextul relației dintre membrii familiei, și are la bază o gândire sistemică. Acesta este realizată pe parcursul a 3 ședințe, în care psihoterapeutul strânge informații legate de problemă și de funcționarea generală a familiei, evaluează dinamica familială, punctele tari și limitările care există în familie și dezvoltă o alianță terapeutică. Realizează o evaluare a riscurilor, a istoriei familiei, a istoriei de dezvoltare a copilului sau adolescentului. Evaluarea se finalizează cu un plan de tratament.

Familia poate cere o consultație psihologică pentru probleme de natură diversă, acestea pot să nu includă neapărat patologia.

Image

O atmosferă prietenoasă
pentru gândurile și emoțiile tale!

Află mai multe despre noi